Island Life: Wilhelmina Park, Bangka Island

Thursday, June 14, 2018


First of all, I wanna say Happy Eid Mubarak 1439H for all my Moslem friends!!!!
Today's blog post is still continuing "Island Life" series which I try so hard to finish. Damn you too much data! Ops, no, just kidding, honestly I love having too many memories recorded as photos from my Bangka Island trip. But yeah, let's face it, I need times to sort them all as blog post. Hehee. What an excuse!

So today, I wanna show you the city of Pangkalpinang. If you happen to visit Bangka Island and only have small amount of time, I highly recommend you to visit Wilhelmina Park. Especially if you're a type of person who like me when visiting place have to do:
  1. do workout, so the place need to be workout friendly.
  2. do outfit shoot, duhh I'm a blogger so it's a mandatory.
  3. eat local snacks, a lot, HHAHAHA.
And Wilhelmina Park is the right place to fulfill them all. I can do workout, do outfit shoot (as you can see here, beautiful isn't it?), and eat a lot of snacks. This city park is clean, neat, and people friendly because a lot of locals love to spend time around here. As a people who rarely see city park in Jogja (sad) I love to be here. Hehee.

Wilhelmina park is a large park which divided into certain areas like wifi corner, a mini theater, a small river, a large empty ground, and not to forget many leafy seated area. It's so easy to get there especially when you stay in the area of Pangkalpinang. So I highly recommend this place!

I hope you guys enjoy the photos as much as I enjoyed taking them!

x

*************************************************************

Sebelumnya, aku mau ucapin Selamat Idul Fitri 1439H untuk semua teman2 muslim-ku!!!!
Blog post hari ini masih melanjutkan seri "Island Life" yang sedang ku coba untuk selesaikan. Damn you too much data! Gak ding, aku seneng kok punya banyak foto kenangan tentang Pulau Bangka. Tapi ya gitu deh, untuk melanjutkan blog post-nya memang harus bersabar karena cukup memakan waktu. Hehee. Alesan!

Kali ini, aku mau mengajak kalian berkeliling di kota Pangkalpinang. Jika kalian berkesempatan untuk mengunjungi Pulau Bangka, dan dalam waktu singkat, Wilhelmina Park ini pas banget untuk jadi salah satu destinasinya. Apalagi kalau kalian seperti aku yang merupakan tipe orang yang ketika berkunjung ke suatu tempat harus:
  1. berolahraga, jadi tempat wisata harus bisa digunakan untuk olahraga. 
  2. foto outfit, yah namanya juga blogger, jadi ini merupakan keharusan.
  3. banyak jajanan enak, HAHAHAA.
Nah, Wilhelmina Park ini memenuhi kriteria di atas. Jadi aku bisa parkouran, foto outfit (seperti yang kalian lihat saat ini), dan makan jajanan khas Bangka/Sumatera. Taman kota ini bersih, rapih, dan memang sering jadi tempat nongkrong untuk warga di sekitar sini. Sebagai orang yang jarang lihat taman kota se-OKE ini di Jogja, aku seneng banget lah yaa. Hehee.

Wilhelmina Park juga cukup luas dan dibagi beberapa blok taman yang semuanya dapat kalian manfaatkan. Ada pojok wifi, ada panggung mini, ada sungai kecil yang mengalir, ada lapangan luas di tengah, dan tentu aja banyak lokasi rindang untuk duduk bersantai. Untuk menuju ke Wilhelmina Park juga gampang banget apalagi kalau penginapan kalian di area kota Pangkalpinang. Jadi aku sangat-sangat merekomendasikan tempat ini!

Semoga kalian suka foto-fotonya seperti aku menyukai pengambilan foto ini!

x

You Might Also Like

1 comments

Hi there!
Thank you for visiting my little online world here.
Feel free to drop comments and suggestions as well.
Have a nice day!

FOLLOW ME on : INSTAGRAM

Thank you!

Subscribe